Hieronder vind je de verschillen tussen de waterfilters die wij aanbieden!
Op deze pagina leggen we uit hoe de filters werken en wat de grote overeenkomsten en verschillen zijn:
Filtermethodes: Elk systeem gebruikt unieke lagen, zoals keramische filters, koolstof, of meerstappenfilters, voor optimale zuivering.
Extra functionaliteiten: Sommige filters voegen mineralen toe, neutraliseren smaken, of verhogen de pH-waarde voor alkalisch water.
Installatiemogelijkheden: Van aanrechtfilters tot systemen die direct op het leidingwerk aangesloten kunnen worden.
Vervangingsschema's: Elk filter heeft zijn eigen vervangingsschema, afhankelijk van het type filter:
Bekijk hieronder welke filter het beste bij jouw wensen past.
Aqualine
Hoe werkt het Aqualine zwaartekrachtwaterfilter?
Vul de bovenste tank van het Aqualine zwaartekrachtwaterfilter met kraanwater, regenwater of ander onzuiver water, en laat het filteren beginnen. Het water stroomt door een keramische filter die grove verontreinigingen tegenhoudt, een meerstappenfilter dat ongewenste stoffen verwijdert, en optioneel een pH-ring die alkaliteit toevoegt. Vervolgens voegen elvan mineraalstenen met zilver essentiële mineralen toe, terwijl de vitaliserende kraan het water een natuurlijke stroombeweging geeft. Het resultaat: puur, mineraalrijk water klaar om te drinken.
Keramisch filter: voorzorg voor zuiver water
Het keramische filter in de opvultank biedt een eerste zuiveringsstap door fijn te filteren en onzuiverheden te verwijderen. Met een micron-fijnheid van 0,2 micron filtert het zelfs de kleinste deeltjes en houdt het schadelijke bacteriën tegen. Het verwijdert ook onopgeloste mineralen zoals calcium en magnesium voor helderder water. Het langzame filtratieproces zorgt voor maximale zuivering voordat het water naar het volgende filter gaat, wat bijdraagt aan een grondige en veilige waterzuivering.
Het meerstappenfilter van de nieuwe generatie
Het Aqualine meerstappenfilter biedt geavanceerde filtratie voor schoon, zacht en gezond water. Het filter bestaat uit vier lagen: 1) Actieve koolstof (30x60, zilver geïmpregneerd), 2) Zeoliet-balletjes, 3) Silica & Combi-balletjes, en 4) Illite Combi-balletjes. Samen zorgen deze lagen voor een effectieve en complete waterzuivering, wat resulteert in optimaal drinkwater.
Water alkalisch maken met de pH-ring
Kies je voor de alkalische versie, dan wordt het water voorzien van een pH-ring die de pH-waarde verhoogt en de ORP verlaagt voor een antioxidante werking. De pH-ring verhoogt de pH met 1-1,5 punt en bevat mineralen zoals magnetiet, toermalijn, alkalische- en magnesiumballetjes die bijdragen aan de pH-verhoging. Het resultaat is licht basisch, verfrissend water met een antioxidante werking.
Mineraliseren van het water met elvan stenen
De Aqualine voegt mineralen terug aan het water met Elvan mineraalstenen, een uniek vulkaangesteente uit Zuid-Korea. Deze stenen voegen 18 essentiële mineralen toe, vergelijkbaar met natuurlijk water, en hebben anti-bacteriële eigenschappen dankzij zilverimpregnatie, wat de houdbaarheid verlengt. Het resultaat is mineraalrijk, zuiver water, zoals in de natuur.
Water vitaliseren voor natuurlijke structuur en zuiverheid
De Aqualine waterfilter bootst de natuurlijke werveling van water na, zoals water stroomt over stenen en watervallen. Met vier magneten van 1200 Gauss verbetert dit de moleculaire structuur van het water, waardoor het in kleinere clusters wordt verdeeld. Dit proces neutraliseert elektromagnetische vervuiling en zorgt voor vitaler water, zonder toevoeging van stoffen, wat bijdraagt aan een gezonde waterkwaliteit.
Vervangingsschema Aqualine waterfilters
Voor een optimale werking van je Aqualine waterfilter is het belangrijk om het keramische filter, het meerstappenfilter en de pH-ring (bij alkalische systemen) jaarlijks of na 2000 liter gefilterd water te vervangen. De mineraalstenen hoeven slechts eens in de drie jaar vervangen te worden.
Saqua
Hoe werkt het Saqua leidingwaterfilter?
Het Saqua leidingwaterfilter is een compact 3-fase filtersysteem dat eenvoudig te installeren is voor zuiver drinkwater. Het water stroomt eerst door een koolstofblok voorfilter, daarna door een NASA-ontwikkeld Nano Alumina Membraanfilter, en ten slotte door een tweede koolstoffilter voor optimale zuivering.
Je kunt het filter bovenop of onder het aanrecht plaatsen. Bovenop kan het worden aangesloten via de waterleiding of direct op een standaard keukenkraan met een diverter (los verkrijgbaar). Onder het aanrecht sluit je het systeem aan op een aparte kraan of driewegkraan.
Fase 1: Geactiveerd koolstofblok voorfilter
Het Saqua waterfilter begint met een Kuraray koolstofblok, omhuld met een non-woven buitenlaag. Dit filter verwijdert effectief sediment, roest, zand, chloor, vluchtige organische stoffen en ontsmettingsmiddelen. Keramische balletjes verminderen magnesium en calcium, waardoor het water pH-neutraal en zuiver wordt.
Fase 2: Nano alumina membraanfilter
De tweede fase van het Saqua waterfilter bevat het geavanceerde Nano Alumina Membraanfilter, ontworpen door NASA. Dit filter verwijdert tot 99,99% van virussen, bacteriën en zware metalen, terwijl essentiële mineralen behouden blijven. Het resultaat is zuiver en veilig drinkwater zonder ongewenste verontreinigingen, zodat je water vrij is van stoffen die je liever niet in je lichaam wilt hebben.
Fase 3: Geactiveerd koolstofblok voor smaak- en geurverbetering
De derde fase van het Saqua waterfilter bevat nog een geactiveerd koolstofblok, speciaal ontworpen om ongewenste geurtjes en smaakjes uit het water te halen. Dit zorgt ervoor dat het gefilterde water fris en aangenaam smaakt, zonder storende bijsmaken of geuren.
Vervangingsschema Saqua waterfilter
De Saqua waterfilter wordt geleverd met een set filters voor een jaar. Het eerste filter vervang je om de 6 maanden, terwijl het tweede en derde filter eenmaal per jaar vervangen moeten worden.
RVS
Hoe werkt het RVS zwaartekrachtwaterfilter?
Het RVS zwaartekrachtwaterfilter werkt eenvoudig en effectief. Vul het bovenste reservoir met onzuiver water, waarna het water langzaam naar het onderste reservoir stroomt. Tijdens dit proces passeert het water een geavanceerd filtersysteem bestaande uit een keramische laag en een geactiveerde koolstoflaag. De keramische laag filtert grove verontreinigingen, terwijl de koolstoflaag ongewenste stoffen en geurtjes uit het water verwijdert, zodat je kunt genieten van schoon en fris drinkwater.
Eerste filterlaag: Keramisch filter
De eerste filterlaag van het RVS zwaartekrachtwaterfilter bestaat uit een keramisch filter. Dit filter is gemaakt van een fijn, geperst keramisch materiaal dat effectief vuil, vaste stoffen en schadelijke bacteriën uit het water verwijdert. Het keramische filter werkt door verontreinigingen vast te houden in zijn microscopisch kleine poriën, die smaller zijn dan veel verontreinigingen, zoals bacteriën en deeltjes in het water. Dit zorgt voor een grondige zuivering en draagt bij aan de veiligheid en helderheid van het drinkwater.
Tweede filterlaag: Geactiveerd koolstoffilter
De tweede filterlaag van het RVS zwaartekrachtwaterfilter bestaat uit geactiveerde koolstof, die cruciaal is voor het verwijderen van ongewenste stoffen uit het water. Geactiveerde koolstof heeft een enorme oppervlaktecapaciteit en is in staat om chloor, chemicaliën en andere schadelijke stoffen te absorberen. Daarnaast elimineert het effectief onaangename smaken, geuren en kleuren, waardoor het water een frisse en zuivere smaak krijgt. Het resultaat is kristalhelder, schoon water dat rijk is aan mineralen, klaar om te drinken.
Vervangingsschema RVS waterfilter
Het RVS waterfilter is uitgerust met twee filters die zorgen voor grondige waterzuivering. Vervang de filters na maximaal 5000 liter of 6 maanden gebruik voor optimale prestaties.
ZeroWater
Hoe werkt het ZeroWater zwaartekrachtwaterfilter?
Vul het bovenste reservoir van het ZeroWater zwaartekrachtwaterfilter met kraanwater of regenwater. Het water stroomt door het geavanceerde 5-traps filtersysteem, dat verontreinigingen effectief verwijdert. Met de meegeleverde TDS-meter meet je de zuiverheid van je water. Op de productpagina vind je een tabel om te weten wanneer het filter vervangen moet worden. Het ZeroWater filter is bovendien het enige systeem dat gecertificeerd is voor het filteren van lood en chroom, voor extra veiligheid.
Stap 1: Grof basisfilter
Het eerste filter in het ZeroWater zwaartekrachtwaterfilter is het grof basisfilter. Dit filter is ontworpen om fijne deeltjes en bezinksel uit het water te verwijderen. Het zorgt voor een eerste zuivering, waardoor grotere verontreinigingen en vaste stoffen worden gefilterd, zodat het water schoner en helderder wordt voordat het door de volgende filterlagen gaat.
Stap 2: Foam verdeler
De tweede stap in het ZeroWater zwaartekrachtwaterfilter is de foam verdeler. Deze verdeelt het water gelijkmatig over het filter, wat zorgt voor een efficiënter gebruik van het filtermateriaal. Door het water gelijkmatig te verdelen, wordt het filterproces geoptimaliseerd en wordt het volledige filtervermogen benut voor een grondige zuivering van het water.
Stap 3: Actief koolstof & oxidatie reductielegering
De derde stap in het ZeroWater zwaartekrachtwaterfilter maakt gebruik van actief koolstof en een oxidatie reductielegering. Deze combinatie filtert diverse verontreinigingen, met name organische stoffen, en vermindert effectief chloor en andere zware metalen. Daarnaast helpt het de schimmelvorming te voorkomen, waardoor het water niet alleen schoner, maar ook veiliger is om te drinken.
Stap 4: Ionisatie wisselaar
De vierde stap in het ZeroWater zwaartekrachtwaterfilter is de ionisatie wisselaar. Dit filter maakt gebruik van een negatieve en positieve ionen uitwisselaar die vreemde ionen uit de watermoleculen haalt. Deze ionen worden vervangen door zuivere ionen, wat resulteert in water van hogere kwaliteit en zorgt voor een verdere zuivering van verontreinigingen.
Stap 5: Ultra-fijne zeef & non-woven membraanlagen
De vijfde en laatste stap in het ZeroWater zwaartekrachtwaterfilter maakt gebruik van een ultra-fijne zeef en non-woven membraanlagen. Deze stap verwijdert de kleinste deeltjes en verontreinigingen, wat zorgt voor een ultieme zuivering van het water. Het resultaat is kristalhelder, schoon water zonder de allerfijnste onzuiverheden.
Vervangingsschema ZeroWater waterfilter
ZeroWater wordt geleverd met een TDS-meter om mineralen in het water te meten. Echter, de meter is niet accuraat genoeg om te bepalen wanneer de filter moet worden vervangen, aangezien het alleen mineralen meet en niet alle onzuiverheden. Wij adviseren de filter na 100 liter verbruik te vervangen, zodat je verzekerd bent van schoon water en voorkomt dat het filter meer onzuiverheden toevoegt dan het verwijdert.